Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@18:43:25 GMT

رتبه یک کارشناسی ارشد اقتصاد 97: دست‌فروش نیستم

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۳۹۸۳۳

رتبه یک کارشناسی ارشد اقتصاد 97: دست‌فروش نیستم

خبری اشتباه مبنی بر دست‌فروش بودن رتبه یک کارشناس ارشد اقتصاد در فضای مجازی و شبکه‌های خبری دست‌ به‌ دست می‌چرخد؛ این چرخش، زندگی «محمدرشاد اصفهانی» شهروند قزوینی و رتبه یک کارشناس ارشد اقتصاد سال 97 را که در حال حاضر در دانشگاه صنعتی شریف مشغول به تحصیل است تحت تأثیر قرار داده است.

به گزارش ایسنا، برنامه تهران 20 که از شبکه تهران پخش می‌شود روز یکشنبه 10 شهریور ماه به پدیده دست‌فروشی پرداخت، در طول برنامه یک دست‌فروش با برنامه تماس گرفت و خود را رتبه اول کنکور کارشناسی ارشد که هم‌اکنون دریکی از بهترین دانشگاه‌های تهران تحصیل می‌کند معرفی کرد و گفت: «این‌که فردی دست‌فروش است به معنی این نیست که بی‌سواد یا آسیب‌دیده است»؛ در ادامه این دست‌فروش که پیش‌ از این خودش را کارشناس اقتصاد معرفی کرده، می‌گوید علاقه‌مند به پژوهش در حوزه‌های اجتماعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبری که بدون بررسی جوانب مختلف آن به‌سرعت تیتر یک فضای مجازی و برخی از روزنامه‌های کشور شد، درحالی‌که تیتر به خاطرات دست‌فروش اشاره دارد که در متن، خبری از آن نیست و خبر به سخنان دست‌فروش در برنامه زنده اشاره و وی را رتبه اول کنکور کارشناسی ارشد اقتصاد در سال 97 معرفی کرده است.

با جست‌وجو ساده در اینترنت متوجه می‌شویم که رتبه یک اقتصاد کارشناسی ارشد سال 97 «محمد رشاد اصفهانی» است، پسر جوانی که این روزها درگیر تماس‌ها و پیام‌های متعدد شده و زندگی‌اش تحت تأثیر این خبر دروغین قرار گرفته است.

چرا رفتی سراغ دست فروشی؟!

محمدرشاد اصفهانی شهروند قزوینی که هم‌اکنون در دانشگاه صنعتی شریف مشغول به تحصیل است در این خصوص می‌گوید: اولین بار خبر را در اینستاگرام به‌عنوان پست پیشنهادی دیدم ابتدا برایم جنبه شوخی داشت تا اینکه دقایقی بعد با موجی از پیام و تماس از طرف دوستان و اقوام روبه‌رو شدم، همه می‌پرسیدند چرا رفتی سراغ دست‌فروشی؟!

این موضوع ابتدا برای «محمدرشاد» جدی نبود و آن را خبری چندان ارزشمند نمی‌دانست، اما کمتر از یک روز کانال‌ها و گروه‌های پرمخاطب شبکه‌های مجازی به انتشار خبری با عنوان «رتبه یک کارشناس ارشد اقتصاد سال 97 دست‌فروشی می‌کند» اقدام کردند، به گفته خودش حتی برخی از خبرگزاری‌های رسمی نیز این ویدیو را به اشتراک گذاشتند، تماس‌ها با محمدرشاد بیشتر و بیشتر می‌شود، همین موضوع خانواده را حساس می‌کند و می‌گویند که باید پیگیری کند تا خبر اشتباه بیش از این منتشر نشود، به ادمین برخی از این کانال و گروه‌ها پیامی ارسال می‌کنند که این موضوع واقعیت ندارد، برخی خبر را پاک کرده و برخی بدوبیراه نثارشان می‌کنند، اما واقعیت چیست؟

محمد رشاد اصفهانی به ایسنا می‌گوید: متولد 1374 هستم و در قزوین زندگی می‌کنم، سال 92 در مقطع کارشناسی در رشته برق شریف و مخابرات تحصیل کردم، بعد از تحصیل در دوره فرعی اقتصاد در دانشگاه شریف به این رشته علاقه‌مند شدم و سال 97 در کنکور کارشناسی ارشد اقتصاد شرکت کردم.

وی تأکید می‌کند: کنکور مجموعه علوم اقتصادی تنها یک ضریب دارد و در سال 97 من توانستم رتبه یک این رشته را کسب کنم، اقتصاد رشته مهمی است و نیاز به تحلیل ذهنی و قدرت ریاضی بالایی دارد اما متأسفانه این رشته بد معرفی‌شده است.

این دانشجوی نخبه تأکید می‌کند: من رتبه برتر اقتصاد و علاقه‌مند به تدریس هستم، تاکنون نیز در مدارس مختلفی تدریس کردم، هم‌چنین در مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی قزوین و پارک علم و فناوری قزوین نیز فعالیت داشتم، بنابراین نیازی به دست‌فروشی ندارم و هر زمانی که بخواهم می‌توانم از طریق تدریس کسب درآمد کنم.

وی خاطرنشان می‌کند: پیشنهاد تدریس در کلاس کنکور با درآمد ساعتی 100 هزار تومان دارم، رتبه یک هر رشته‌ای می‌تواند به‌راحتی کسب درآمد کند، در مورد خبری که در فضای مجازی منتشر شده است جنبه شخصی آن برایم اهمیت ندارد و با خنده و شوخی به دوستان و اقوام پاسخ دادم اما با این خبر چشم‌انداز رشته اقتصاد زیرسوال رفته است.


اصفهانی تأکید می‌کند: دانشگاه صنعتی شریف دو گرایش اقتصاد انرژی و اقتصاد نظری دارد و دانشگاه تهران نیز گرایش‌های مختلفی دارد که همه زیرمجموعه علوم اقتصادی است بنابراین تنها فردی که در سال 97 رتبه یک کنکور کارشناسی ارشد اقتصاد را کسب کرده است من هستم.


وی تصریح می‌کند: رتبه‌های برتر کنکور کارشناسی ارشد رشته اقتصاد سال‌های مختلف در خارج از کشور و برخی نیز در داخل کشور برنامه‌های خوبی دارند، این‌طور نیست که کسی به رشته اقتصاد وارد شود و رتبه برتر داشته باشد بعد برود به سمت دست‌فروشی، من خودم کارشناسی برق شریف دارم و کسی که دانشجوی برق شریف باشد به راحتی می‌تواند در بهترین دانشگاه‌های دنیا پذیرش بگیرد، اما رشته اقتصاد را برای ادامه راه انتخاب کردم، بنابراین با این خبر صرفاً چشم‌انداز رشته اقتصاد را خراب کردند.

این دانشجوی نخبه تصریح می‌کند: مردم انگار دنبال خبر منفی هستند، فردی بدون مدرک در برنامه زنده حرفی را زده که مورد تائید همگان قرار گرفته است اما من با مدرک تکذیب می‌کنم و مورد تأیید قرار نمی‌گیرد و جای تعجب دارد، به مدیران برخی از کانال‌ها گفتم این خبر را بردارید اشتباه است اما این اتفاق نیفتاد و ویدیو با همین عنوان به اشتراک گذاشته شد.


وی تأکید کرد: نظرهای مردم نشان می‌دهد که دید منفی نسبت به رشته اقتصاد ایجاد شده است، در حال حاضر مشغول به تحصیل هستم و به علت مشغله درسی کاری انجام نمی‌دهم، اما فرصت شغلی برای ما وجود دارد و دست‌فروشی را در هیچ برهه از زمان تجربه نکرده‌ام و چشم‌اندازم کاملاً با این شغل متفاوت است.

دست‌فروش مترو رتبه یک مجموعه علوم اجتماعی است

علی مروی مجری برنامه تهران 20 که این قسمت از برنامه‌اش با جنجال روبه‌رو شده است در گفت‌وگو با ایسنا تأکید می‌کند: برنامه زنده است و گاهی یک اشتباهی روی آنتن رخ می‌دهد، فرد دست‌فروش کارنامه‌اش را برای ما ارسال کرده است که طبق آن رتبه یک کارشناسی ارشد دریکی از زیرمجموعه‌های علوم اجتماعی را کسب کرده است.

وی تأکید می‌کند: در همان برنامه تلویزیونی نیز تصریح می‌شود که کارشناسی اقتصاد خوانده و رتبه یک کارشناسی ارشد سال 97 را کسب کرده است، اما چون رشته کارشناسی ارشد را نمی‌گوید این شائبه ایجادشده است که رشته اقتصاد را می‌گوید درحالی‌که منظورش رتبه یک‌ در یکی از زیرشاخه‌های علوم اجتماعی است.

مروی عنوان می‌کند : در آن برنامه ابتدا فرد پشت خط اعلام کرد که علاقه‌مند به فعالیت در حوزه‌های علوم اجتماعی است، سپس این بحث مطرح شد که وی کارشناس اقتصاد است؛ به همین دلیل این انحراف در بحث ایجادشد که وی در کنکور ارشد اقتصاد رتبه اول را کسب کرده است در صورتی که این طور نبود؛ البته در اصل ماجرا که وی رتبه اول را داشته مستنداتی وجود دارد.

به گزارش ایسنا، آنچه در این مورد اهمیت دارد نگاه رسانه‌ها به این موضوع است، برخی از رسانه‌های رسمی هم مانند رسانه‌های غیررسمی در این تله گرفتار شدند و بدون داشتن سند و تحقیق اقدام به انتشار اخبار به‌صورت گسترده کردند حتی برنامه تهران 20 در فضای مجازی خود این موضوع را با عنوان رتبه برتر کارشناس ارشد رشته اقتصاد مطرح کرد درحالی‌که باکمی تأمل و دیدن چندباره ویدیو دریافت می‌شود که فرد دست‌فروش اشاره‌ای به رشته کارشناسی ارشد نکرده است، بنابراین نیازمند است که رسانه‌ها به این موضوع توجه کنند و در ارسال اخبار، صحت را فدای سرعت نکنند.

گزارش از: آرزو یارکه سلخوری خبرنگار ایسنا (منطقه قزوین)

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دستفروش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۳۹۸۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه دیدارهای سال جدید با معاونت‌ها و مراکز سازمان مرکزی، صبح امروز با حضور در معاونت علوم پزشکی، با معاون، مدیران و کارکنان این حوزه دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

وی در این نشست با قدردانی از زحمات و خدمات دکتر نفر در معاونت علوم پزشکی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی تنها مؤسسه غیردولتی کشور است که در آموزش پزشکی فعالیت دارد و ان‌شاءالله در سال جاری شاهد یک جهش در این حوزه باشیم. افزایش دوبرابری تخت‌های بیمارستانی در تهران، یکی از بخش‌های جدی برنامه پنج ساله این معاونت است که نشان از اهمیت حوزه بهداشت و درمان در دانشگاه آزاد اسلامی دارد.

 

دکتر طهرانچی با اشاره به قرار گرفتن رشته روانشناسی بالینی و دامپزشکی ذیل معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: حوزه سلامت دانشگاه آزاد اسلامی یک مدیریت جامع دارد و می‌تواند کارهایی انجام دهد که نظام گسسته قادر به آن نیست. ویژگی دانشگاه آزاد اسلامی این است که از هر دو وزارت علوم و بهداشت، رشته و دانشجو دارد. این موضوع باعث شده از حوزه علوم پزشکی برای دیگر حوزه‌ها الگو بگیریم. به عنوان نمونه؛ امروز مفهوم عرصه و پایه در حوزه مدارس سما دانشگاه آزاد اسلامی شکل گرفته و این مدارس عرصه تعلیم و تربیت هستند. بدین ترتیب معاونت علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی به صورت همزمان امور مربوط به حوزه آموزش و پرورش و وزارت علوم را پیگیری می‌کند.

 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: این اتفاق باید با شتاب بیشتری در حوزه روانشناسی بالینی، دامپزشکی و مهندسی پزشکی رخ دهد و اساتید این رشته‌ها به دو گروه عرصه و پایه تقسیم شوند. در مرحله بعدی نیز با تقویت رشته زیست‌شناسی باید بخشی از این رشته که مربوط به حوزه علوم پزشکی است، در این قالب قرار گیرد. نگاه ما در دانشگاه آزاد اسلامی این است که برای رشته‌های تحصیلی پیشران‌های موضوعی داشته باشیم.

 

وی با اشاره به ویژگی‌های رشته روانشناسی گفت: بخشی از اعضای هیأت علمی روانشناسی مأمور به حوزه علوم پزشکی هستند. بخشی از روانشناسی که مربوط به حوزه دانش آموزان و مدارس می‌شود نیز ذیل دانشکده‌های تعلیم و تربیت اسلامی و بخش دیگر نیز ذیل معاونت علوم انسانی و هنر قرار دارد اما نباید خط و مرزی بین آنها باشد.

 

وی افزود: امسال باید تحرکات جدی در حوزه علوم پزشکی داشته باشیم چرا که هزینه‌های این حوزه افزایش یافته و برای جبران آن، باید تدبیر کرد. به همین دلیل، موضوع «عرصه و پایه» یک برنامه جدی در دانشگاه آزاد اسلامی است. این دانشگاه به عنوان تنها دانشگاهی که جامع رفتار می‌کند، می‌تواند برای کشور فرصتی به وجود آورد که بتوانیم از این الگو در جاهای دیگر استفاده کنیم.

 

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: تجربه دانشگاه آزاد اسلامی نشان داد که دانشگاه‌های علوم پزشکی می‌توانند از وزارت علوم رشته بگیرند تا ضعف‌های جدی نظام آموزشی در تربیت نیروی انسانی رفع شود. واقعیت این است که سبد حوزه علوم پزشکی باید اقتصادی شود چرا که برخی رشته‌های این حوزه بسیار پرهزینه است و می‌توان از طریق رشته‌های دیگر، درآمدزایی کرد.

 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه آنچه مسائل اقتصادی را حل می‌کند، برنامه داشتن و حرکت رو به جلوست، گفت: یکی از موضوعات مهم در دانشگاه آزاد اسلامی، توجه به حوزه معیشتی است. معیشت کارکنان تصویری از ارزش‌آفرینی آنان است و به همین دلیل هرچه ارزش‌آفرینی بیشتر باشد، پاسخ آن نیز در معیشت دیده می‌شود. به عنوان مثال؛ باغ کشاورزی که قنات خود را لایروبی نکند، بعد از چند سال خشک خواهد شد. باید به ارزش‌آفرینی سیستم ازجمله برخورد با دانشجو، کیفیت امور، بیمارستان‌ها و... توجه داشت. اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی یک اقتصاد دولتی و یارانه‌ای نیست؛ بلکه اقتصاد تلاش و تدبیر است.

 

وی ادامه داد: همه اجزای سیستم باید ارزش‌آفرینی کنند. در این صورت، می‌توان بازخورد آن را در بهبود معیشت دید. ارتقای معیشت در دانشگاه «به فرموده» نیست بلکه بازتاب عمل فردی مجموعه مدیران و کارکنان است. به عنوان نمونه؛ اجرای طرح پویش اشتغال بعد از چهار سال تصویر جدیدی از دانشگاه آزاد اسلامی را در جامعه شکل داده و جوانان فضای این دانشگاه را فضای اشتغال، نوآوری، کارآفرینی و... می‌دانند. در ایجاد فضای جدید تلاش‌های شبانه روزی و زحمات زیادی کشیده شده و این اقدام باعث شد هرساله بر تعداد دانشجویان ورودی دانشگاه آزاد اسلامی افزوده شود.

 

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: در دهه گذشته، 5 سالی را تجربه کردیم که سالانه 150 هزار دانشجو کاهش می‌یافت اما در 5 سال بعدی که در آن قرار داریم، به همان اندازه به جمعیت دانشجویی اضافه می‌شود. این امر نتیجه همت مجموعه کارکنان و مدیران دانشگاه آزاد اسلامی است. تغییر سخت است اما باید محکم پای آن بایستیم. این تغییر رویه‌ها باعث افزایش اعتماد مردم به دانشگاه آزاد اسلامی شده است. افزایش اعتماد نیز منجر به رونق دانشگاه و رونق دانشگاه نیز منجر به بهبود و ارتقای معیشت می‌شود. بنابراین موضوع معیشت، کنش خودمان است.

 

لازم به ذکر است در ابتدای این نشست، دکتر محسن نفر معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی گزارشی از وضعیت این حوزه ارائه کرد و گفت: برنامه جدی معاونت علوم پزشکی دانشگاه، ارتقای کیفیت آموزش و خدمات‌رسانی بهداشتی و سلامتی است.

 

همچنین دکتر فرهاد ادهمی مدیرکل توسعه آموزش و امور دانشجویان، خانم دکتر وحدت مدیر خدمات سلامت و بیمارستان‌ها، خانم دکتر شریعتمدار رئیس اداره تجهیزات پزشکی، دکتر مرجانی مشاور حوزه دامپزشکی و خانم دکتر‌هاشمی مشاور حوزه روانشناسی معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی به ارائه گزارش‌هایی درخصوص فعالیت‌ها و اقدامات حوزه‌های متبوع خود پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تعطیلی دانشگاه لهستانی به جرم فروش مدرک/ مدیران سیاسی و نظامی مشتریان مدرک تقلبی بودند
  • ۲۷ رشته در دانشگاه اصفهان در سال جاری حذف می‌شود
  • افزایش رشته‌های کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد شهرکرد
  • بوشهر سومین استان کشور در ارزیابی توسعه اقتصاد دانش‌بنیان است
  • استان بوشهر در ارزیابی توسعه اقتصاد دانش بنیان رتبه سوم کشور شد
  • کسب رتبه سوم استان بوشهر در توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • کُرسی آینده‌پژوهی یونسکو به قزوین آمد
  • طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • تخریب ۳۰۰ قنات جنوب سیستان و بلوچستان در سیل اخیر