Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-30@14:48:28 GMT

نامه معترضین به نتیجه کنکور ارشد ۹۸ به وزیر علوم

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۷۵۱۶۰

نامه معترضین به نتیجه کنکور ارشد ۹۸ به وزیر علوم

در دفترچه راهنمای ثبت نام و شرکت در آزمون ورودی دوره‌های کارشناسی ارشد ناپیوسته سال نودوهشت، سهمیه‌ها و تسهیلات در سه بخش مجزا دسته بندی شده اند.

یک) سهمیه رزمندگان و ایثارگران دو) سهمیه برگزیدگان علمی دوره کارشناسی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و سه) امتیاز حافظان کل قرآن مجید

بخش اول شامل رزمندگان، جهادگران بسیجی، جانبازان تا بیست و پنج درصد و بالاتر از آن، آزادگان و همسر و فرزندان آنان، همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل شش ماه حضور در جبهه و همچنین همسر و فرزندان شهدا و مفقود الاثر می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بخش دوم شامل برگزیدگان المپیاد‌های علمی، جشنواره‌های خوارزمی، ابن سینا، فارابی و ... یا همان استعداد‌های درخشان می‌شود.
بخش سوم همانطور که از اسمش پیداست، افرادی را شامل می‌شود که بواسطه‌ی حافظ کل قرآن بودن، به آن‌ها مدرک کارشناسی اعطا شده است.

در روز‌های اخیر تعداد قابل توجه‌ای از داوطلبانی که در کنکور ارشد امسال شرکت و به نتیجه نهایی آن معترض بودند طی تماس با «آزادی» خواستار بازتاب صدای اعتراضشان شدند. «آزادی» ضمن قدردانی بابت اعتمادی که قشر فرهیخته کشور به این رسانه خصوصی و مستقل داشته اند، بنا بر رویکرد انتقادی- مصلحانه‌ای که از ابتدا نسبت به موضوعات مختلف بخصوص مسائل مربوط به جوانان برای خود متصور است به طور مفصل به این موضوع پرداخته است. در ادامه، گفتگوی ما را با چند تن از داوطلبان معترض و مشاوران تحصیلی پیرامون همین موضوع می‌خوانید.

مازاد بودن ظرفیت‌ها لازمه تحقق عدالت آموزشی

محمد علی غلامی ادمین گروه تلگرامی «کمپین اعتراض به جواب نهایی کنکور ارشد نودوهشت» که تا این لحظه، تعداد اعضای آن از سه هزار نفر گذشته است، نامه‌ای را در اختیار «آزادی» قرار داده که برای نخستین بار منتشر می‌شود.

در بخشی از متن این نامه که اعضای این گروه خطاب به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تهیه کردند و به امضای آن‌ها رسیده، آمده است:
با توجه به اعلام نتایج نهایی کنکور کارشناسی ارشد نودوهشت و اختلاف غیر قابل پیش بینی محل قبولی داوطلبان امسال در مقایسه با محل قبولی رتبه‌های مشابه در سنوات گذشته با وجود عدم تغییر محسوس ظرفیت‌های اعلام شده نسبت به سنوات قبل، این شائبه به وجود آمده که ظرفیت‌های اولیه اعلام شده هنگام انتخاب رشته، بعد از انتخاب رشته کاهش یافته اند. شایان ذکر است این اختلاف فاحش محل قبولی به حدی است که نتیجه نهایی برخی رتبه‌های دو رقمی نیز مردود اعلام شده که این موضوع باعث سردرگمی داوطلبان و از دست دادن انگیزه ادامه تحصیل در بین بسیاری از دانشجویان شده است. ما امضا کنندگان این نامه از شما وزیر محترم علوم عاجزانه درخواست می‌کنیم بزرگواری نموده و نسب به پیگیری این مهم اقدامات لازم را مبذول فرمائید.

اگر سهمیه به صورت مازاد بر ظرفیت محاسبه نشود، از زحمات ما برای سهمیه داران بذل و بخشش شده
محمدعلی غلامی ساکن اصفهان که معتقد است با رتبه‌ی صدوچهلی که امسال در رشته «ام بی ای» (مدیریت ارشد کسب و کار) به دست آورده، طبق روال هر ساله، می‌بایست دانشگاه صنعتی امیرکبیر قبول می‌شد، اما دانشگاه علامه طباطبایی پذیرفته شده است، می‌گوید: «درست است که در دانشگاه مورد علاقه ام پذیرفته نشدم، اما نگرانی بیشتر من بخاطر دوستانی است که یکسال وقت و انرژی گذاشتند، اما بر خلاف آنچه در دفترچه راهنما نوشته شده بود، مردود شدند».
او با بر شمردن افرادی که یکی از انواع سهمیه‌ها شامل حالشان می‌شود می‌گوید: «سه نوع سهمیه داریم، سهمیه بیست و پنج درصد، پنج درصد و استعداد‌های درخشان؛ که طبق قانون از آن استفاده می‌کنند».

غلامی ادامه داد: «سهمیه یعنی چیزی که مازاد بر حق داوطلبان عادی باشد و نه چیزی که از حق آن‌ها گرفته شود و به دیگران داده شود. ما به شرایطی که قوانین آموزشی و بخشنامه‌ها برای برخی افراد در نظر گرفته احترام می‌گذاریم، اما حرف ما این است که این ظرفیت‌ها باید به صورت مازاد باشند تا حق کسانی که این همه وقت و انرژی گذاشتند ضایع نشود».

او با ذکر مثالی تشریح کرد: «به طور نمونه، دانشگاه شریف برای رشته‌ی من هفتاد و دو نفر ظرفیت دارد. وقتی قرار می‌شود سهمیه‌ای برای یکی از آن سه دسته‌ای که عرض شد، تعلق بگیرد باید دولت آستین‌ها را بالا بزند و برایشان هزینه کند. به این معنی که ظرفیتی مازاد بر این هفتاد و دونفر ایجاد کند. چرا که این تعداد، ظرفیت عادی دانشگاه است و متعلق است به افرادی که بواسطه‌ی نداشتن هیچگونه سهمیه ای، بیشتر تلاش کردند. به عبارت دیگر اگر سهمیه به صورت مازاد بر ظرفیت محاسبه نشود، از زحمات ما برای سهمیه داران بذل و بخشش شده است».

این داوطلب ساکن اصفهان گفت: «اگر از همان ابتدا صادقانه در دفترچه مشخص کنند که به طور مثال، ظرفیت پذیرش دانشگاه شریف هفتاد و دو نفر نیست و مثلا پنجاه نفر است، داوطلبان برنامه ریزی‌های لازم را براساس آن انجام می‌دهند. در این صورت مواردی نظیر نام محل قبولی، نام دانشگاه، میزان مطالعه و به طور کلی سطح توقعات براساس آن تغییر می‌کند».

غلامی در پایان تاکید کرد اگر ظرفیت‌های اعلام شده‌ی قبل و بعد از انتخاب رشته با هم مغایرت داشته باشند و این امر به صورت یک رویه ادامه پیدا کند، آینده علمی کشور تحت شعاع قرار می‌گیرد و انگیزه‌ای برای ادامه تحصیل باقی نخواهد ماند».

داوطلبان احساساتی شدند، امسال چیزی تغییر نکرده است
علی سرلک که در گذشته‌ای نه چندان دور، دانشجوی دانشگاه امیرکبیر در رشته مهندسی مکانیک بود و پیش از این، مدیریت گروه مکانیک موسسه پارسه را بر عهده داشت اما، نظر متفاوتی دارد.
سرلک بر این باور است که داوطلبان معترض، احساساتی شدند و تندروی می‌کنند.

او افزود: «سال نودوپنج براساس اصلاحیه‌ی ماده چهل و هفت، مقرر شد اگر سهمیه داران بیست و پنج درصدی نتوانستند سهمیه شان را پر کنند، ظرفیت باقیمانده به داوطلبان پنج درصدی اختصاص داده شود».

این دانش آموخته‌ی مکانیک، دلایل انجام این اصلاحات را اینگونه تشریح کرد: «علت اعمال این اصلاحیه در سال نودوپنج از این قرار است که در کشور، افرادی که شامل سهمیه بیست و پنج درصدی می‌شوند تعدادشان بسیار کم است و در نهایت وقتی این داوطلبان، کنکور می‌دادند، صرفا از پنج درصد از سهمیه شان استفاده می‌کردند و بیست درصد باقی مانده به افرادی می‌رسید که مشمول هیچ سهمیه‌ای نمی‌شدند».

او افزود: «موضوعی که برای معترضان حساسیت ایجاد کرد این است که از سال نودوپنج مقرر شد باقیمانده‌ی سهمیه‌ی داوطلبان بیست و پنج درصدی به داوطلبان پنج درصدی اختصاص یابد».

سرلک ادامه داد: «از بین افرادی که مشمول سهمیه بیست و پنج در صدی می‌شوند، کسانی می‌توانند وارد دانشگاه شوند که هم صندلی به آن‌ها برسد و هم هفتاد درصد از نمره‌ی نفر آخری که قبول شده را کسب کند. به عبارت دیگر، اگر مثلا نمره‌ی آخرین نفری که بدون سهمیه در دانشگاه شریف پذیرفته شد هشت هزار شود، داوطلبی که سهمیه بیست وپنج درصدی دارد برای ورود به همین دانشگاه باید حداقل پنج هزار و ششصد نمره کسب کند».

او در ادامه با مقایسه مشمولین سهمیه پنج درصد با بیست و پنج درصد گفت: «برای داوطلبی که مشمول سهمیه پنج درصد می‌شود، شرایط سخت‌تر است چرا که برای ورود به دانشگاه باید هشتاد درصد از نمره را کسب کند. طبق مثالی که عنوان شد، باید حداقل نمره‌ی شش هزار و چهارصد را به دست آورد».

سرلک که می‌گوید مدتهاست با هدف «نزدیک شدن به عدالت آموزشی» به برگزاری کلاس‌های آنلاین مشغول است، در پاسخ به معترضانی که احساس می‌کنند به آن‌ها اجحاف شده و خواستار محاسبه رتبه شان مطابق با سال نودوهفت هستند، گفت: «در کنکور امسال، معیار‌های محاسبه نسبت به سال پیش تغییر نکرده و در واقع همه داوطلبان سال‌های نودوپنج تا نود وهشت، رویه‌های یکسانی را در کنکور طی کردند».

اینکه دلیل اعتراضات داوطلبان را احساساتی شدن بدانیم، منصفانه نیست. آن‌ها بر اساس اطلاعاتی که دفترچه راهنما در اختیارشان قرار داده بود، به کمک مشاوران، یک نقشه راه برای خود ترسیم کردند، ولی با آمدن کارنامه دیدند محاسبه به گونه دیگری انجام شده است.

محمد لقمانی مدرس استعداد تحصیلی و مشاور آموزشی، دلایل نارضایتی بسیاری از داوطلبان کنکور ارشد امسال را اینگونه توضیح می‌دهد: «علت اعتراض داوطلبان ارشد امسال تفاوت رتبه قبولی آن‌ها با مجموع ظرفیت اولیه‌ای است که طبق دفترچه اعلام شده بود».
او افزود: «رتبه‌هایی که بر اساس ظرفیت‌های اعلام شده برای داوطلبان تصور می‌شد، با چیزی که در کارنامه نهایی اعلام شد، متفاوت است. با داوطلبان مختلف که صحبت کردم مشخص شد این موضوع مختص به رشته خاصی نمی‌شود. از رشته‌هایی مثل مهندسی صنایع، روانشناسی و عمران گرفته تا مدیریت و ام بی‌ای، همه به نتایج اعلام شده معترضند».

لقمانی که بیش از یک دهه است به عنوان مشاور تحصیلی فعالیت می‌کند، با توجه به اشرافی که در این حوزه دارد، می‌گوید متوجه تفاوت‌های بسیاری در شیوه محاسبه‌ی رتبه‌های داوطلبان امسال شده است.

«طبق بررسی‌هایی که انجام دادیم و رصد کردن کارنامه‌های سال‌های پیش، مشخص شده است که تفاوت قابل توجه است. در بسیاری از موارد به همراه داوطلبان معترض، سه سال متوالی را با توجه به رشته و دانشگاه به طور دقیق رصد کردیم و همه شگفت زده شدیم».
او دلیل این اختلاف محرز با سال‌های پیش را ناشی از سهمیه‌ها می‌داند و می‌گوید: «سال گذشته در مجلس طرحی مطرح شد مبنی بر اختصاص تسهیلات بیشتر برای خانواده‌های معظم شهدا، جانبازان و ایثارگران. این طرح به کنکور سال پیش نرسید و اجرایی نشد، اما برای کنکور نودوهشت اعمال شد. علاوه بر این، سهمیه‌های استعداد‌های درخشان نیز به قوت خود باقی هستند».

این مشاور آموزشی افزود: «طبق بررسی‌های انجام شده، این سهمیه‌ها چند سالی بود که به صورت مازاد بر ظرفیت محاسبه می‌شد، تا اینکه در کنکور امسال، این رویه تغییر کرد. به این معنی که در سال نودوهفت اگر یک کد-رشته در دانشگاه شریف شصت نفر ورودی داشت و داوطلبان در بدو ورود می‌دیدند که هفتاد نفر سر کلاس هستند، مشخص می‌شد این ده نفر از طریق همین سهمیه‌ها و به صورت مازاد بر ظرفیت به این رشته اضافه شده بودند».

این مدیر آموزشی که در یکی از موسسات آموزش عالی مشغول به فعالیت است، با تاکید مجدد بر وارد دانستن اعتراض داوطلبان کنکور ارشد نودوهشت، گفت: «اینکه دلیل اعتراضات داوطلبان امسال را تقلیل دهیم به مواردی مثل به تعویق افتادن کنکور یا احساساتی شدنشان، به هیچ عنوان صحت ندارد. داوطلبان در ابتدا زمانی که می‌خواهند برای شرکت در کنکور برنامه ریزی کنند، طبق اطلاعاتی که دفترچه راهنمای ثبت نام در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد، به کمک مشاوران، یک نقشه راه برای خود ترسیم می‌کنند. به این معنی که داوطلبان در کنار مشاوران تحصیلی، مقایسه‌ی نقطه به نقطه با سال‌های قبل انجام می‌دهند و به این صورت، معیار‌های قبولی در هر رشته مورد بررسی قرار می‌گیرد. با این روش علمی، مشخص می‌شود که به طور مثال، داوطلب برای قبول شدن در رشته عمران در دانشگاه شریف، نیاز به چه رتبه‌ای دارد. تلاش داوطلبان در طول یکسال بر اساس همین متر و معیار صورت می‌گیرد».

سهمیه داری که رتبه اش پانصد شده نباید روی صندلی من بشیند که رتبه ام دویست است
مونا معرفت ساکن تبریز، رتبه دویست رشته «ام بی ای»، یکی دیگر از داوطلبان معترض به نتیجه نهایی کنکور ارشد نودوهشت به «آزادی» می‌گوید: «سال گذشته افرادی که طبق قانون می‌توانستند از یکی از سهمیه‌ها استفاده کنند، به صورت مازاد بر ظرفیت وارد دانشگاه می‌شدند و خیلی هم عادلانه بود. ما هم با همین تصور انتخاب رشته انجام دادیم و در کنکور شرکت کردیم، اما وقتی کارنامه‌های نهایی را دیدیم متوجه شدیم روش محاسبه تغییر کرده و از مازاد بودن ظرفیت‌ها خبری نیست. این بر خلاف چیزی است که در دفترچه آمده بود».

معرفت در ادامه افزود: «به طور مثال طبق ظرفیت‌هایی که در دفترچه مشخص شده بود، داوطلب رشته «ام بی ای» که در سال گذشته با رتبه صدوچهل می‌توانست به راحتی وارد دانشگاه امیرکبیر شود، امسال از ورود به این دانشگاه باز می‌ماند».
این داوطلب تبریزی با اشاره به برخی از دوستانش که با دیدن نتیجه کنکور در شرایط بسیار بد روحی به سر می‌برند، گفت: «هزینه‌ی مازاد حساب نشدن سهمیه‌ها را ما نباید بپردازیم. سهمیه داری که رتبه اش پانصد شده نباید روی صندلی من بشیند که رتبه ام دویست است. دولت از کیسه خلیفه می‌بخشد».

منبع: تابناک

کلیدواژه: تابناک کنکور ارشد 98 وزیر علوم سامانه سماح ماه محرم داستان اتم تاسوعا عاشورا زیارت عاشورا شام غریبان جان بولتون مقتدی صدر سحر خدایاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۵۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صفر تا صد تأیید سوابق تحصیلی و ترمیم نمرات داوطلبان کنکور

سید علی جعفری؛ رئیس گروه برنامه‌ریزی مرکز ارزشیابی وزارت آموزش‌وپرورش و عضو گروه طراحی و توسعه سامانه «مشاهده، تأیید و ثبت‌نام آزمون‌های ایجاد و ترمیم سابقه تحصیلی» در گفتگو با تسنیم نحوه و مهم‌ترین نکات قابل‌توجه در خصوص سامانه ثبت‌نام آزمون‌های نهایی برای ایجاد سابقه تحصیلی و ترمیم نمره را تشریح کرد.

مشروح این گفتگو را در ادامه می‌خوانید.

تسنیم: هدف از راه‌اندازی این سامانه چیست و داوطلبان چه‌اقداماتی را باید انجام دهند؟

بر اساس مصوبه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی از سال گذشته نتایج آزمون‌های نهایی یا سوابق تحصیلی در پذیرش دانشگاه‌ها (کنکور) تأثیر قطعی پیدا کرد (این تأثیر در سال جاری ۵۰ درصد و شامل نتایج آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم است).

امتحانات نهایی به صورت طبیعی برای دانش‌آموزان برگزار می‌شود، اما داوطلبانی که به هر دلیلی فاقد سابقه تحصیلی هستند یا قصد ترمیم نمرات خود را دارند باید از طریقی درخواست خود را ثبت کنند و سامانه این کار را انجام خواهد داد؛ بنابراین یکی از اهداف راه‌اندازی این سامانه، ایجاد بستر الکترونیکی ثبت‌نام برای شرکت در آزمون‌های ایجاد سابقه و ترمیم نمره است (این امر در سال گذشته به صورت حضوری و توسط مدارس انجام شد).

این سامانه یک هدف دیگری را هم دنبال می‌کند و آن هم نمایش و اخذ تأییدیه سوابق تحصیلی موجود است. داوطلبانی که در سال‌های گذشته در آزمون‌های نهایی شرکت کرده‌اند، دارای سابقه تحصیلی هستند لذا این افراد باید وارد سامانه شده، سوابق تحصیلی خود را بررسی کنند و اگر با مغایرتی مواجه شدند اقدام به ثبت درخواست بررسی کنند تا وضعیت آنها مشخص شود.

تسنیم: با این توضیحات، این سامانه دارای دو بخش است؛ داوطلبان به کدام یک از این بخش‌ها باید مراجعه کنند؟

بله همان‌طور که مطرح شد، سامانه دارای دو بخش است. بخش اول، مشاهده و تأیید سوابق تحصیلی و بخش دوم ثبت‌نام ایجاد سابقه و ترمیم نمره.

مشاهده و تایید سوابق تحصیلی برای تمام داوطلبان ضروری است

بخش اول برای همه داوطلبان نوبت‌های اول و یا دوم آزمون سراسری سال جاری ضروری و اجباری است یعنی همه باید سوابق خود را ابتدا تأیید کنند تا نمره کل سابقه تحصیلی برای آنها محاسبه و در زمان مقرر به سازمان سنجش ارسال شود.

 

این افراد برای ایجاد سابقه تحصیلی اقدام کنند.

اما بخش دوم یعنی ثبت‌نام برای ایجاد سابقه و ترمیم نمره اختیاری است و افراد واجدالشرایط می‌توانند بنا به انتخاب خودشان در یک یا چند آزمون شرکت کنند. توجه کنید این بخش ثبت‌نام هم عملاً دو قسمت دارد؛ اول افرادی که به دنبال ایجاد سابقه هستند و دوم افرادی که به دنبال ترمیم نمره هستند هرچند که این بخش اختیاری است، اما گروه‌های زیر که فاقد سابقه تحصیلی هستند احتمالاً متقاضی ایجاد سابقه تحصیلی باشند:

افرادی که در گروه‌های آزمایشی غیر متناظر با رشته تحصیلی خود شرکت کرده‌اند و باید در دروس نهایی گروه آزمایشی انتخابی ایجاد سابقه کنند.

دانش‌آموزان و فارغ‌التحصیلان شاخه‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش که قبلاً در آزمون‌های نهایی رشته‌های نظری شرکت نکرده‌اند.

طلاب حوزه‌های علمیه.

افرادی که در آزمون‌های پیش از خرداد سال ۱۳۸۴ شرکت کرده‌اند.

افرادی که در آزمون‌های پیش‌دانشگاهی قبل از خرداد سال ۱۳۹۱ شرکت کرده‌اند.

افرادی که در آزمون‌های نوبت‌های شهریور و دی سال ۱۴۰۲ و پس از آن شرکت کرده‌اند.

شرکت در آزمون‌های ترمیم نمره هم اختیاری است و مختص افرادی است که در یک درس دارای سابقه تحصیلی هستند و قصد شرکت مجدد در آزمون را دارند. نکته‌ای که در اینجا وجود دارد این است که فرصت ترمیم یک‌مرتبه است و این فرصت برای همه داوطلبان حتی افرادی که در سال گذشته هم ترمیم نمره کرده‌اند مجدداً وجود دارد.

هزینه ترمیم نمره و ایجاد سابقه ۵۰ هزار تومان

تسنیم: هزینه شرکت در آزمون‌های ایجاد سابقه و ترمیم نمره چقدر است؟

بر اساس مصوبه هیئت وزیران، هزینه شرکت در آزمون‌های ترمیم نمره و ایجاد سابقه پنجاه‌هزار تومان است، بنابراین افراد به‌ازای انتخاب هر درس برای ایجاد سابقه و یا ترمیم نمره باید پنجاه‌هزار تومان به‌صورت الکترونیکی پرداخت کنند.

بخش مربوط به مشاهده و تأیید سوابق هم نیازمند پرداخت هزینه پنجاه‌هزار تومانی است البته که این هزینه بابت مشاهده و تأیید سوابق نیست و به فرایند محاسبه و ارسال نمره کل سابقه تحصیلی مربوط می‌شود و فقط محل اخذ آن با بخش اول سامانه همراه شده است.

همان‌طور که مطرح شد این هزینه بابت محاسبه نمره کل است، یعنی افرادی که قصد شرکت در کنکور امسال را دارند بنابراین افرادی که در کنکور ثبت‌نام نکرده‌اند و قصد ثبت‌نام در آن را هم ندارند می‌توانند بدون پرداخت هزینه سوابق خود را مشاهده و تأیید کنند. 

تسنیم: داوطلبان چگونه می‌توانند وارد این سامانه شوند؟

افرادی که می‌توانند وارد این سامانه شوند دو دسته‌اند. نخست؛ افرادی که در نوبت‌های اول و یا دوم آزمون سراسری سال جاری ثبت‌نام کرده و دوم؛ سایر افراد که به هر دلیلی قصد مشاهده سوابق تحصیلی خود یا ثبت‌نام در آزمون‌های ایجاد و ترمیم سابقه را دارند همانند دانش‌آموزان پایه‌های دهم و یازدهم شاخه‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش که می‌توانند درخواست شرکت در آزمون نهایی داشته باشند.

دسته اول یعنی افرادی که در کنکور ثبت‌نام کرده‌اند باید از حساب کاربری خود در سامانه سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی my.sanjesh.org وارده شده و به قسمت سوابق تحصیلی مراجعه کنند. بنابراین، ورود این گروه از داوطلبان از طریق درگاه سازمان سنجش است. اما سایرین که در کنکور ثبت‌نام نکرده‌اند می‌توانند از طریق درگاه خدمات الکترونیک وزارت آموزش‌وپرورش به نشانی my.medu.ir وارد شوند.

تسنیم: در هریک از بخش‌های این سامانه چه فرایندی دنبال می‌شود و داوطلبان دقیقاً چه کاری باید انجام دهند؟

اجازه دهید دو بخش سامانه را مرحله‌به‌مرحله توضیح دهم.

بخش اول: مشاهده و تأیید سوابق تحصیلی

مرحله اول موافقت‌نامه؛ به‌محض اینکه داوطلبان وارد سامانه شوند باید متنی را مطالعه و تأیید کنند. در این قسمت توضیحاتی ارائه و تأییدیه‌ای از کاربر اخذ می‌شود با این مضمون که مسئولیت هرگونه خطا در ورود اطلاعات برعهده شخص داوطلب است.

توصیه می‌کنیم داوطلبان حتماً این قسمت را به‌دقت مطالعه و به توصیه‌های مندرج در آن دقت کنند. در همین صفحه باید پرداخت وجه پنجاه هزارتومانی را انجام دهند. پرداخت هزینه برای افرادی که در کنکور ثبت‌نام کرده‌اند ضروری است، اما سایرین می‌توانند از این مرحله عبور و هزینه را پرداخت نکنند.

 همچنین، در این مرحله افراد باید تصویر پرسنلی خود را بارگذاری کنند. داوطلبان اگر دانش‌آموز سال جاری باشند، می‌توانند تصویر خود را که در سامانه دانش‌آموزی ثبت شده است ملاحظه کنند. نکته مهم در اینجا این است که اگر این تصویر به‌روز نیست و بیش از یک سال از زمان ثبت آن می‌گذرد، شخص باید به مدرسه محل تحصیل خود مراجعه و عکس جدید ارائه کند تا توسط مدرسه در سامانه بارگذاری شود.

برای سایر افراد که دانش‌آموزان سال جاری نیستند امکان بارگذاری تصویر فراهم است. داوطلبان حتماً به شرایط بارگذاری تصویر که در سامانه ذکر شده است توجه کنند.

مرحله دوم؛ مشخصات هویتی:

در این بخش مشخصات هویتی داوطلبان مانند شماره ملی، نام و نام خانوادگی و... و وضعیت تحصیلی داوطلبان مانند مشغول به تحصیل، فارغ‌التحصیلی و... نمایش داده می‌شود. کاربران درصورتی‌که مغایرتی در مشخصات هویتی آنان وجود دارد و با بخشی از اطلاعات درج نشده است می‌توانند از طریق بخش «درخواست بروز رسانی مشخصات هویتی از ثبت‌احوال»، اطلاعات هویتی خود را به‌روز کنند.

اطلاعات دیگری که در این مرحله نمایش داده می‌شود، مشخصات تحصیلی. اگر شخص دانش‌آموز باشد، اطلاعات محل تحصیل وی نمایش داده می‌شود. همچنین اگر شخص فارغ‌التحصیل باشد، اطلاعات محل فارغ‌التحصیلی نمایش داده می‌شود. اما اگر سامانه کاربر را نه به‌عنوان دانش‌آموز و نه به‌عنوان فارغ‌التحصیل شناسایی نکرد، فرد باید از بین چند گزینه وضعیت تحصیلی خود را مشخص کند که شرایط هرکدام متفاوت است.

اگر فارغ‌التحصیل را انتخاب کند، باید اول به سامانه تأییدیه تحصیلی به نشانی emt.medu.ir مراجعه و درخواست تأییدیه تحصیلی خود را ثبت کند. زمانی که تأییدیه صادر شود، وضعیت تحصیلی این شخص در سامانه مشاهده سوابق به فارغ‌التحصیل تغییر می‌کند و وی می‌تواند ادامه فرایند را طی کند.

اگر دانش‌آموز را انتخاب کند، باید برای تعیین وضعیت خود و بررسی صحت ثبت‌نام انجام شده به مدرسه مراجعه کند.

اگر طلاب حوزه‌های علمیه یا فارغ‌التحصیل مدارس بین‌الملل را انتخاب کند، در این صورت می‌تواند به مرحله بعد مراجعه کند. داوطلبان در انتخاب این دو گزینه دقت کنند چرا که در مراحل بعدی سنجش و پذیرش ملزم به ارائه مدارک تحصیلی خود بر اساس آنچه انتخاب کرده‌اند هستند؛ در غیراین صورت با مشکل مواجه خواهند شد.

در اینجا ممکن است شخصی غیر فارغ‌التحصیل (دانش‌آموز) باشد که در سال جاری در هیچ مدرسه‌ای ثبت‌نام نکرده است، این افراد امکان ادامه فرایند را ندارند و برای تعیین وضعیت ثبت‌نام خود باید به مدرسه مراجعه کنند.

مرحله سوم؛ سوابق تحصیلی:

این مرحله، قسمت اصلی سامانه مشاهده و تأیید سوابق است. در این بخش افراد می‌توانند سوابق تحصیلی خود را مشاهده کنند که شامل: مدرسه، رشته، نمره دروس نهایی و سال اخذ آن و... می‌شود.

داوطلبان باید تمامی این اطلاعات را تأیید کنند تا به مرحله بعد برسند، اما اگر هر بخشی از اطلاعات نادرست باشد می‌توانند درخواست بررسی همان بخش را به‌صورت جز به جز ثبت کنند و تا زمانی که این درخواست‌ها بررسی و تعیین تکلیف نشوند، امکان مراجعه به مرحله بعد وجود ندارد.

درخواست‌هایی که قابل ثبت و رسیدگی می‌باشند عبارت‌اند از: نمره، سال و دوره (سال و نوبت اخذ نمره)، عنوان درس، مدرسه، رشته، پایه و وضعیت حضور (حاضر یا غایب‌بودن در آزمون). درصورتی‌که شخص برای یکی از این موارد اعلام مغایرت کند، باید مستند مربوط به آن یعنی کارنامه رسمی و مهر شده خود را بارگذاری کند. بر اساس فرایندی که طراحی شده است، اگر ادعای فرد اثبات شود، مغایرت اعلامی اصلاح و امکان مراجعه به مرحله بعد فراهم می‌شود.

یک بخش دیگر هم در این مرحله وجود دارد با عنوان «افزودن درس جامانده». یعنی شخص سابقه تحصیلی دارد، اما در این صفحه آن را مشاهده نمی‌کند. در این حالت، داوطلب باید اطلاعاتی در مورد درس جامانده خود ثبت کند تا این مورد هم بررسی شود. داوطلبان توجه کنند که موارد زیر به‌عنوان سابقه تحصیلی لحاظ نمی‌شوند لذا از ثبت آنها به‌عنوان درس جامانده خودداری کنند:

۱- تمام نمرات دروس غیر نهایی (نمرات مستمر، آزمون‌های داخلی و ...)

۲- نمرات اخذ شده در آزمون‌های نوبت شهریور و دی سال ۱۴۰۲ و پس از آن

۳- تمام نمرات اخذ شده قبل از سال تحصیلی ۱۳۸۳-۱۳۸۴،

۴- نتایج آزمون‌های دروس پیش دانشگاهی اخذ شده قبل از سال تحصیلی ۱۳۹۰-۱۳۹۱

کدام اطلاعات اهمیت بیشتری دارند؟

 در این مرحله اگر درخواست بررسی ثبت شود، داوطلب تا زمان تعیین تکلیف آن نمی‌تواند به مرحله بعد برود بنابراین توصیه می‌کنیم، داوطلبان از ثبت درخواست‌های بی‌مورد جدا خودداری کنند. در ضمن، در بین اطلاعات سوابق تحصیلی، کد درس، نمره و سال و دوره اخذ آن دارای اهمیت است بنابراین در بررسی این چند مورد دقت بیشتری داشته باشند.

در ضمن، اگر داوطلبان اطلاعات این مرحله را تکمیل و در مرحله بعد کد رهگیری را دریافت کنند، دیگر امکان اصلاح و ثبت درخواست بررسی نخواهند داشت.

مرحله چهارم؛ تأیید و چاپ:

در این قسمت یک کد رهگیری صادر و اطلاعاتی که تا این مرحله تأیید شده است نمایش داده و امکان چاپ آن فراهم می‌شود. توصیه می‌شود داوطلبان تا پایان زمان‌سنجش و پذیرش، نسخه چاپی و یا الکترونیکی این صفحه را نگهداری کنند.

پس از رسیدن به این مرحله، داوطلبان می‌توانند در صورت تمایل نسبت به ثبت‌نام دروس نهایی برای ترمیم یا ایجاد سابقه تحصیلی اقدام کنند بنابراین بخش اول سامانه در این مرحله به اتمام رسیده و بخش دوم یعنی ثبت‌نام ترمیم و یا ایجاد سابقه تحصیلی فعال می‌شود.

این بخش دارای مراحل زیر است:

 مرحله اول، انتخاب پایه و گروه آزمایشی

در این مرحله، داوطلبان نخست باید پایه تحصیلی مدنظر خود را انتخاب کنند. دقت داشته باشید، نتایج آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم برای سنجش و پذیرش سال ۱۴۰۳، پایه‌های یازدهم و دوازدهم برای سال ۱۴۰۴ و پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم برای سال ۱۴۰۵ و پس از آن تاثیر قطعی دارد. بنابراین، اگر شخص قصد دارد در کنکور سال جاری شرکت کند، کافی است فقط پایه دوازدهم را انتخاب کند، اما اگر قصد دارد در سال‌های آینده در آزمون سراسری شرکت کند، لازم است سایر پایه‌ها را نیز انتخاب کند. به عنوان مثال هنرجویان شاخه‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش که در سال جاری در پایه‌های دهم یا یازدهم مشغول به تحصیل هستند، می‌توانند در صورت تمایل دروس مورد نظر خودشان را از این دو پایه انتخاب و در آزمون آن شرکت کنند.

مورد دیگری که در این مرحله باید توسط داوطلب انتخاب شود، گروه آزمایشی مربوط به آزمون سراسری است. داوطلبان توجه داشته باشند در انتخاب دروس برای ایجاد سابقه و یا ترمیم نمره، فقط می‌توانند دروس مؤثر یک گروه آزمایشی اصلی (ریاضی، تجربی و انسانی) و یا یک گروه آزمایشی غیراصلی (هنر و زبان) را انتخاب کنند.

به‌عبارت‌دیگر، ابتدا باید یک بسته‌ای از دروس را انتخاب کند و بعد از میان آن بسته هر تعداد درسی که تمایل داشت را ترمیم یا ایجاد سابقه کند. دروس مؤثر هر گروه هم مشخص است و قبلاً اعلام شده است بنابراین، داوطلب باید تصمیم بگیرد در چه گروه آزمایشی قصد شرکت دارد و همان را انتخاب کند، این انتخاب یکی از موارد مهم است که باید به آن توجه کنند و اگر اشتباهی رخ دهد مسئولیت آن با خود داوطلب است.

دانش‌آموزان پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم رشته‌های نظری توجه داشته باشند بر اساس رشته و پایه‌ای که در حال تحصیل هستند دروس نهایی مربوط به همان رشته برای آنها قبلاً انتخاب شده است و نیاز به ثبت‌نام مجدد آنها نیست.

مرحله دوم؛ انتخاب دروس برای ترمیم و یا ایجاد سابقه

بر اساس دو انتخابی که شخص در مرحله قبل داشت (پایه و گروه آزمایشی)، یک جدول نمایش داده می‌شود که سوابق تأیید شده داوطلب در آن مشخص شده است.

این جدول دارای دو بخش است: نخست دروس اصلی که شامل دروس نهایی رشته متناظر با گروه آزمایشی انتخابی است و دوم، دروس معادل (در صورت وجود سابقه) که شامل دروس نهایی رشته‌های غیرمتناظر با گروه آزمایشی انتخابی است (نمرات این دروس که با نمرات دروس اصلی در یک ردیف قرار گرفته‌اند، در محاسبه نمره کل سابقه تحصیلی ملاک عمل قرار می‌گیرند).

اگر شخص در دروس این جدول نمره و سابقه داشته باشد، امکان ترمیم برای آن فعال است و می‌تواند انتخاب کند، اما اگر نمره‌ای وجود نداشته باشد، گزینه ایجاد سابقه فعال و قابل‌انتخاب است. همان‌طور که گفته شد، داوطلبان می‌توانند بر اساس مجموعه دروس گروه آزمایشی که انتخاب کرده‌اند ثبت‌نام کنند.

علاوه بر این، گزینه‌های فعال جدول این بخش به مؤلفه دیگری نیز ربط دارد و آن رشته تحصیلی داوطلب است؛ لذا در این جدول امکان ترمیم یا ایجاد همه دروسی که نمایش داده می‌شود وجود ندارد. پس از آنکه شخص دروس ترمیمی یا ایجاد خود را انتخاب کرد به مرحله بعد می‌رود و با پرداخت هزینه آن ثبت‌نام به اتمام می‌رسد.

به داوطلبان توصیه می‌شود جداول دروس مؤثر هر گروه آزمایشی (جداول پیوست) را برای فهم بهتر آنچه برایشان قابل‌انتخاب است، ملاحظه کنند.

tags # کنکور ، دانش آموزان سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند (تصاویر) کشف پرنده‌ عجیبی که سمت راست بدنش نر است و سمت چپش ماده!

دیگر خبرها

  • تاریخ دقیق برگزاری نوبت اول کنکور سراسری برای جاماندگان اعلام شد
  • ۲۵ مورد تقلب با دستگاه‌های الکترونیکی در کنکور ۱۴۰۳ کشف شد
  • صفر تا صد تأیید سوابق تحصیلی و ترمیم نمرات داوطلبان کنکور
  • وعده صادق نتیجه دانشگاه‌های ما است
  • دستگیری ۲۵ نفر از داوطلبان متقلب کنکور
  • درخواست مهم وزیر اقتصاد از وزیر راه و شهرسازی/ خودرو‌هایی که سهمیه بنزین آن‌ها قطع خواهد شد؛ کدامند؟
  • رقابت داوطلبان شانزدهمین دوره المپیاد علوم پزشکی در دانشگاه آزاد یزد
  • نامه بنزینی وزیر اقتصاد به بذرپاش/ سهمیه سوخت این خودروها را قطع کنید
  • کلید اولیه نوبت نخست کنکور فردا منتشر می شود/ ۵ روز فرصت اعتراض داوطلبان
  • انعقاد تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه دانشگاه آزاد با دانشگاه باهنر و علوم پزشکی کرمان