Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/هرمزگان "اپتومتری" یکی از رشته های کنکور تجربی است که داوطلبان می توانند در صورت کسب رتبه مجاز به انتخاب رشته کنکور تجربی، به انتخاب کد دانشگاه های این رشته بپردازند. اپتومتری را می‌توان بینایی سنجی نامید. در واقع این رشته کمک می‌کند تا افرادی که نیازمند معاینه‌هایی هستند، به صورت دقیق به انجام معاینه بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع رشته اپتومتری را می‌توان به نوعی مراقبت اولیه بینایی دانست. اپتومتریست با استفاده از ابزار و وسایل در دسترس، می‌تواند به تشخیص مشکلات بینایی افراد بپردازد. اپتومتری را می‌توان به صورت دو رشته ترکیب‌شده فیزیک و همچنین رشته آناتومی و فیزیولوژی دانست.

در ادامه گفت و گوی ایسنا با رتبه یک کارشناسی ارشد رشته اپتومتری در کنکور ۹۹ را بخوانید.

خودتان را معرفی کنید، رشته تحصیلیتان از دوران دبیرستان تا به امروز؟

محمدامین مهیجی نصرآبادی، در دوران دبیرستان در رشته تجربی درس خوانده و سپس در کنکور تجربی شرکت کردم.

ابتدا برایمان از دوران تحصیلی خود در دبیرستان بگویید. دانش آموز درسخوانی بوده اید؟

دانش آموز یکی از دبیرستان های تیزهوشان بندرعباس بودم، به دلیل این که ما اولین ورودی های این دبیرستان بودم آزمون و خطاهایی بر روی شیوه درس خواندن ما انجام شد. می خواستیم درس خوان باشیم اما آن چنان که باید این امر صورت نگرفت. اما در سال های پایانی دوره دبیرستان جزء سه دانش آموز برتر مدرسه بودم.

 از تجربه خود دردوران کنکوربگویید( همچنین رتبه در صورت تمایل و دانشگاه)

۱۸ سالگی سنی است که یک نوجوان باید در کنکور شرکت کند اما از طرفی علاقه به تفریحات در این سن نیز وجود دارد. در این سال یک دانش آموز ۱۸ ساله باید بتواند بین درس و تفریح بنا به هدفی که برای آینده خود دارد یکی را انتخاب کند. دوره کنکور برای من دوره سختی بود و نمی توانم از آن به خوشی یاد کنم، اما باید درس می خواندم تا در کنکور به موفقیت دست یابم. رتبه من در کنکور کارشناسی، ۲۷۹۵ منطقه دو و ۶۰۰۰ کشوری بود که در آن سال توانستم وارد دانشگاه علوم پزشکی ایران در رشته اپتومتری شوم.

توضیحاتی در خصوص رشته تحصیلیتان بدهید.

در پاسخ به این سوال بهتر است ابتدا تعریفی از سازمان جهانی بهداشت برای رشته اپتومتری ارائه دهیم. اپتومتریست ها مراقبین اولیه سلامت چشم هستند. این به این معنی است که برای هر مشکل چشمی اولین اقدام مراجعه به اپتومتریست ها است. در قدم بعدی اگر نیازی به مراجعه به پزشک وجود داشته باشد به چشم پزشک ارجاع داده خواهد شد.(به متخصص مربوطه ارجاع داده خواهد شد)

تجویزعینک و لنز، معاینه کودکان و بزرگسالان، تمرینات چشمی، تنبلی چشمی، انحرافات چشمی، تشخیص برخی از بیماری ها، از جمله مواردی است که یک اپتومتریست با آن ها سروکار دارداما در ایران اجازه درمان  دارویی به ما اپتومتریست ها داده نشده است.

جایگاه این رشته و مشاغل مرتبط به آن در ایران را چگونه ارزیابی می کنید؟

قبولی در دانشگاه ها و انتخاب رشته در ایران معمولا به ترتیب رشته های پزشکی یا دندان پزشکی، داروسازی، فیزیوتراپی و سپس اپتومتری است. این رشته در انتخاب رشته کنکور تجربی، در رتبه پنجم قرار دارد. خوشبختانه رشته اپتومتری در حال شناخته تر شدن است.

از تجربیات خود برای آمادگی کنکور کارشناسی ارشد بگویید.

به دلیل عدم وجود رفرنس های معتبر فارسی برای این رشته آماده شدن برای کنکور ارشد در رشته اپتومتری نسبت به سایر رشته ها متفاوت است. تمامی رفرنس های معتبر انگلیسی بوده و کتاب های به شدت قطوری هستند که برای آمادگی کنکور ارشد مطالعه آن ها ضروری است.

از بازار کار این رشته بگویید.

 رشته اپتومتری رشته مستقلی است و فردی که فارغ التحصیل این رشته است می تواند مجوز تاسیس مطب گرفته و مطب شخصی خود را را اندازی کند و در کنار مطب شخصی خود بخش عینک سازی و عینک فروشی راتاسیس کند. دومین حالت فرد می تواند در بیمارستان ها مشغول به کار شود و سومین حالت در همکاری با چشم پزشک می توانند در کنار یکدیگر همکاری کنند و در یک مطب مشغول به کار شوند. چهارمین حالت همکاری با یک عینک ساز( نه عینک فروش) با دوبخشمطبی برای ویزیت و معاینه و بخشی دیگر برای عینک سازی تاسیس کنند و همچنین در قالب طب کار که به عبارتی معاینات ادواری نام دارد مشغول به کار شوند.

چندساعت درس خواندن برای قبولی در کنکور کارشناسی و همچنین ارشد توصیه می کنید؟

من برای کنکور کارشناسی روزانه حدود ۸ ساعت مطالعه به مدت یکسال و برای کنکور کارشناسی ارشد روزانه ۶ ساعت به مدت پنج ماه درس خواندم.

رتبه، رشته قبولی و نام دانشگاه در مقطع ارشد؟

رتبه ۱ کارشناسی ارشد، رشته اپتومتری و در همان دانشگاه علوم پزشکی ایران که در دوران کارشناسی در آن مشغول به تحصیل بودم را کسب کردم. دانشکده  توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران دانشکده مرجع و مادر علوم توانبخشی ایران محسوب می شود و دارای رتبه یک است.

از حال و هوای رتبه اول شدن درکنکور ارشد برایمان بگویید.

حقیقت این است که طوری درس خوانده بودم که مطمئن بودم رتبه یک یا دو را کسب خواهم کرد اما با این حال، زمانی که رتبه یک را در کارنامه خود دیدم، با صدای بلند و خوشحالی داد زدم رتبه یک شدم. تمام اطرافیانم با شادی من شاد و البته شوکه شده بودند.

اگر خاطره ای از روزی که متوجه شدید رتبه یک را کسب کرده اید دارید، برایمان بگویید.

یکی از دوستانم پس از مطلع شدن از رتبه ام به تمام خوابگاه خبر داده بود و من تا چندین ساعت فقط جواب تلفن می‌دادم. حس شیرینی بود.

آنچه که در خصوص رشته اپتومتری بهتر است بدانیم.

موفقیت تنها در رشته های پزشکی، دندان پزشکی و دارو سازی نیست و سایر رشته ها جایگاه اجتماعی خوبی برخوردارند. پیش از آن که انتخاب رشته کنید ابتدا تمامی جوانب را بررسی کرده و مطمئن شوید که تصوراتتان با واقعیت برابر است. به مطب پزشکان در رشته های مختلف درمانی سر بزنید و مطمئن باشید که به محیط کاری پزشکان علاقه دارید. علاوه بر رشته های علوم پزشکی، رشته های علوم توانبخشی را نیز در نظر بگیرند. رشته های بسیاری هستند که از دید داوطلبان دور مانده اند.

دو نکته کنکوری برای داوطلبان کنکور

 رشته اپتومتری تا مقطع دکترا در ایران وجود دارد، پس نگران ادامه تحصیل تا مقاطع عالی در این رشته نباشید. این رشته تنها در چهار دانشگاه ایران در حال حاضر وجود دارد، دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشگاه شهیدبهشتی، دانشگاه های مشهد و زاهدان ، نکته بعدی این که کنکوری ها ابتدا علاقشان را بیابند سپس انتخاب رشته کنند. همچنین معاینات دوره ای چشم را حتما جدی بگیرید و سالانه حداقل یک مرتبه به اپتومتریست یا چشم پزشک مراجعه کنند.

گفت و گو از اسما سارنگی، خبرنگار ایسنا منطقه خلیج فارس

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی کنکور سراسری کنکور کارشناسی کارشناسی ارشد رشته اپتومتری کنکور تجربی انتخاب رشته دانش آموز رتبه یک رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۱۱۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌های وزارت علوم برای ماندن نخبگان/ با تخلفات کنکوری سریع برخورد شد

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به رویکرد دولت سیزدهم برای حمایت از نخبگان، گفت: این دولت برنامه‌های مطلوبی برای نخبگان تدوین کرده است به گونه‌ای که نگران آینده شغلی خود نبوده و در کشور بمانند.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم روز شنبه در یاسوج اظهار کرد: در دولت مردمی سیزدهم در خصوص جذب نخبگان کار‌های متعددی انجام شده است.

وی افزود: با همکاری بنیاد ملی نخبگان ذیل معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری آئین نامه جذب نخبگان را به عنوان اعضای هیات علمی بازنگری کرده ایم و از این به بعد نخبگانی را که بنیاد ملی نخبگان معرفی می‌کند نیاز به شرکت در فراخوان‌های جذب هیات علمی ندارند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: این افراد به طور مستقیم به دانشگاه‌ها معرفی می‌شوند و با توافق نامه منعقد شده با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال گذشته یک هزار و ۳۸۰ نفر از افراد با رتبه‌های برتر کنکور بورسیه شدند.

زلفی‌گل عنوان کرد: افرادی که در المپیاد‌ها شرکت کرده اند و دارای مدال المپیاد هستند اگر در رشته‌های مرتبط درس بخوانند در آینده به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه‌ها استخدام می‌شوند.

وی تاکید کرد که بورسیه صنعت برای اولین بار در دولت سیزدهم طراحی شده است و از سال گذشته در دفترچه کنکور آمده است. با اتاق بازرگانی هم نشست‌هایی برگزار کردیم و تلاش می‌کنیم که از صنایع مختلف برای بورس کردن دانشجویان رتبه‌های برتر و جذب نخبگان استفاده کنیم تا نگران آینده شغلی شان نباشند و در کشور بمانند.

زلفی‌گل تاکید کرد: تلاش می‌کنیم دانشگاه فنی و حرفه‌ای یک ائتلاف و یا کنسرسیوم اشتغال با صنایع مختلف شکل داده و تکنسین برای آن‌ها تربیت بکند.

وی گفت: دانشگاه علمی کاربردی هم با رایزنی که با صنایع مختلف داشته است چند هزار نفر را با تضمین اشتغال بر اساس نیاز صنایع مختلف آموزش می‌دهد.

محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صبح امروز شنبه (هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) به شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد سفر کرده است.

حضور در دانشگاه یاسوج و افتتاح سردر دانشگاه، زیارت مقبره شهید گمنام، کلنگ‌زنی دومین خوابگاه متاهلی، بازدید از چندین پروژه فعال و در حال ساخت و مصاحبه با شبکه سراسری به صورت زنده از خبر ۱۴ و نشست با اعضای هیات رئیسه دانشگاه یاسوج از برنامه‌های این سفر است.

همچنین نشست آمایش آموزش عالی با حضور امام جمعه، استاندار، رؤسای دانشگاه‌ها، نشست با اعضای هیات علمی در قالب جلسه گرامیداشت هفته معلم (استاد) و تجلیل از برگزیدگان و سرآمدان علمی از دیگر برنامه‌های این سفر یک روزه است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: امسال با چند مورد از تخلفات کنکور بلافاصله برخورد شد و این تخلفات به هیات‌های نظارت و مرتبط خودشان معرفی شدند.

زلفی‌گل اظهار کرد: کنکور در کمال صحت و امنیت برگزار شد و بر اساس مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی در هر سال باید ۲ بار کنکور برگزار شود. این باعث شده که اضطراب داوطلبان کاهش پیدا کند.

او گفت: در یک منطقه که به دلیل سیل مشکل پیش آمده بود کنکور را تکرار خواهیم کرد و مردم و خانواده‌ها نگران نباشند.

روز پنجشنبه و جمعه شاهد برگزاری کنکور پنج زیر نظام علوم انسانی، تجربی، ریاضی، زبان و هنر بودیم.

دیگر خبرها

  • کُرسی آینده‌پژوهی یونسکو به قزوین آمد
  • طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • تخریب ۳۰۰ قنات جنوب سیستان و بلوچستان در سیل اخیر
  • برگزاری ماراتن کنکور در کرمانشاه با پیشتازی بانوان
  • رشته دندانپزشکی کودکان در قم راه‌اندازی می‌شود
  • برنامه‌های وزارت علوم برای ماندن نخبگان/ با تخلفات کنکوری سریع برخورد شد
  • «پزشکی» دانشگاه آزاد اهواز به ترم مهرماه می‌رسد؟
  • رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم
  • جزئیات خودکشی یک فوق‌تخصص روماتولوژی | سمیرا آل‌سعیدی که بود و چرا دست به خودکشی زد؟